Свилена Дечева - ръководител на Школа по пиано, солфеж и клас по поп пеене е удостоена с отличието "Почетен гражданин на град Разград"

На свое тържествено заседание, посветено на Деня на Разград – 28 януари, Общинският съвет удостои с най-високото отличие „Почетен гражданин на град Разград” Свилена Дечева – музикален педагог на клас по поп пеене и ръководител на школа по пиано и солфеж в Център за работа с деца – Разград. Званието е за  активен принос към образователната политика на общината, уважаван общественик с лични заслуги в множество и значими общински инициативи като педагог и талантлив деец на музикалното образование, с отдадеността в името на възпитаниците си и с високите си професионални резултати.

Всички работещи и обучаващи се в ЦРД и честитят високото отличие, и  се гордеят с нея и нейните успехи.

На разширено заседание на педагогическия съвет на 19.01.2015 г. в Центъра за работа с деца бе взето решение за използване на дарените средства -  1000 лева от разградската командерия "Св. Андрей Първозвани" към Ордена на рицарите тамплиери.

По волята на Дарителя те ще се използват за :

  • Школата по изобразително изкуство - 200 лева за участие в пленер през м. май.
  • Деца от клас по поп пеене - 150 лева за участие в конкурси.
  • ТФ "Феникс" и Модерен балет "Арабеа" - 650 лева за изработка на костюми.

 

Две от формациите на Градския мажоретен състав  с ръководител Емилия Борисова спечелиха пет награди от  международен конкурс в Кранево

В първото издание на международния турнир по черлидинг "Слънчева Олимпия” мажоретките завоюваха три първи и две втори места в категориите шоу-денс и денс. Мажоретките от Разград бяха поканени като представители на България в състезателната част от конкурса.

В състезанието са участвали деца от България, Молдова, Беларус и Русия.

 Пет награди от Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче”  във Варна за певците  от класа по поп пеене с  ръководител  Свилена Дечева

Андреа Начева и Катерина Йорданова –  първа награда във втора възрастова група, категория дуети; Никола Николов - първа награда в четвърта възрастова група, категория солисти; Симона Статева и Никола Николов – първа награда в четвърта възрастова група 

Момчил Николов - трета награда в трета възрастова група, категория солисти, а Катерина Йорданова и Никола Николов – с трета награда в трета възрастова група, категория дуети. Специална награда има и Свилена Дечева -вокален педагог на класа по поп пеене.

  

Деца от Детска компютърна школа и Школа по изобразително изкуство получиха наградите си за успешните участия и класирания в национални и международни конкурси през месец май

 

 Яна Миленова Момчева на 9 години  от Детската компютърна школа с ръководител Ангелина Рахова спечели поощрителна награда в Петия юбилеен международен конкурс за рисунка и колаж „Творчество без граници” в Хасково и  в ІІІ-я национален конкурс за детска рисунка „Приказките 2014” във Варна Яна също получи поощрителна награда, в раздел "Компютърна рисунка".

Божидара Евгениева Аврамова, която е петокласничка, и също посещава Детската компютърна школа, участва в VІ-я национален конкурс „Мадарски конник” в Шумен. В раздела „Компютърна презентация” тя получи поощрителна награда.

 

 Христиана Георгиева от 6 клас бе удостоена с втора награда в конкурса „Моят малък свят в образи и цвят” в Русе, в раздела „Приложно изкуство”. Христиана е от Школата по изобразително изкуство с ръководител Катя Даскалова.  

От 19.04 до 25.04.2014 г. ДТШ "Хорце" с ръководители Р.Иванов и Ж.Иванова бяха в Р.Турция - гр.Ескишехир.
Те гостуваха на Националния празник на детето в гр.Ескишехир за втора поредна година.
 
    
Деца от школите към Център за работа с деца 
боядисаха 80 - сантиметрови яйца с представители  на Община Разград

18 малки художници от школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца-Разград боядисаха шест 80-сантиметрови стиропорени яйца, които станаха част от великденската украса на Разград. Помагаха им представители на община Разград – заместник-кметът Ценка Таракчиева, финансистът Минка Ганева, шефът на дирекция „Култура и туризъм” Цветана Бенонова, шефът на отдел „Образование” Бонка Цонева.

Докато творците рисуваха по яйцата, 142 деца участваха в концерт на открито пред Общинския културен център. Танцуваха: Градски Мажоретен състав, балет „Арабеа”, танцова формация „Хорце”, свириха момчетата от Младежки Духов оркестър, пяха децата от група „Весели глухарчета” и индивидуални изпълнители, най-малките от които на 4 години. 

    

                    

Танцова формация  „Феникс“ с 18 медала от конкурс

Младежите от танцова формация „Феникс“ към Центъра за работа с деца в Разград обраха наградите на Националния конкурс за класически, характерен, съвременен танц и фрий-денс.

Конкурсът се организира за шестнадесети път от Община Бургас, Общинския детски комплекс и Националния дворец   на децата.

 

В тазгодишното издание 28 таланти от местната група се конкурираха с над 800 деца от цялата страна. Те бяха разпределени в четири възрастови групи – от 5 до 7 години, от 8 до 11, от 12 до 15 и 16 до 19-годишна възраст.

Младежите от Разград представиха общо 50 индивидуални и групови изпълнения в категориите за характерни, съвременни и фрий денс танци.

Танцьорите се наложиха като безспорни фаворити в брейка и грабнаха три първи места в първа, втора и четвърта възрастова група. Индивидуалните изпълнения на Валентин Иванов и Алекс Дюлгеров също заслужиха първите места в тази категория.

В раздела „Съвременни танци“ участниците от „Феникс“ спечелиха едно първо, две втори и три трети награди. Освен това разградската група е отличена за най-добър сценичен костюм в танца „Гарги“.

Другото голямо постижение е на Стефан Добрев, той получава целогодишна стипендия в размер на 2040 лева, които да използва за развитието на таланта си.

 

 
Никола Николов от класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева спечели Трето място в четвърта възрастова група (16-19 години) в Десетото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора“ в гр. Свищов. Той е най-малкият в групата, навърши 16 години преди десет дена. Представи се с песните "Ще продължа" на Дамян Попов и "Mandy" на Бари Менилоу.
Отлично се представиха и Андреа Начева и Момчил Николов. 
 

Двама възпитаници на музикалния педагог от Центъра за работа с деца Свилена Дечева спечелиха Grand Prix от третото издание на Международния фестивал за испанска песен и танц „Abanico“. Те представиха испанската песен „Mi Pecado” и италианската „Felicita”. За изпълненията им международното жури им връчи статуетка и специален сертификат. Като носители на  Grand Prix те ще  бъдат жури в следващото издание на конкурса „Abanico“.
 
Възпитаниците на Центъра за работа с деца обраха наградите
в конкурса "Живот без дрога 2014" 
Награда за най-добро изпълнение на авторска песен в конкурса -
  Никола Николов  с песента "Смисъл"

 

Призът на директора на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев, спечели група „Salvation“ , представила се с авторската песен „Няма ли спасение“
Наградата на Центъра за работа с деца - Мартин Пенев 

Наградата на РИО на МОН спечелиха дуетът Андрея Начева и Катерина Йорданова 
               
                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Областен конкурс за най-оригинално послание

"Живот без дрога"

XV - то издание на конкурса ще се проведе на  21.03.2014 г. от 18.00 часа в 

 Общински културен център - гр.Разград

 

 

Крисия спечели конкурса на Слави


 

Крисия спечели конкурса за екранна партньорка на г-н Андреев в "Шоуто на Слави". В последния ден трите момиченцата трябваше да изпеят песен, посветена на България.

 

9-годишната Крисия Тодорова от Разград изпя "Една българска роза" на Паша Христова. Симона Иванова, от Свищов пя "Пътнико свиден" на Ани Павлова. Гергана Тодорова, на 10 г., от Стара Загора изпя "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.

 

"Ку-ку бенд" не бяха единодушни в избора, имаше гласове и за трите момичета, но явно талантът и чарът на Крисия са надделели. Слави Трифонов обеща да направят по един голям концерт в родните градове на трите момичета заедно с "Ку-ку бенд" и всички участнички в конкурса и други известни изпълнители.

 

Браво Крисия! Браво Свилена Дечева !

Стискаме палци на финала!!!

28 януари Ден на Разград

Школите към Центъра за работа с деца взеха активно участие в празничната програма по случай Деня на града.

Учениците от школа по изобразително изкуство "Палитра"  спечелиха награди в конкурса за рисунка „Децата рисуват своя град" ;

Елица Евгениева Енчева, 1 място, 1 възрастова група;

Божидара Евгениева Аврамова, 1 място, 2 възрастова група;

Александър Пламенов Десков , 2 място, 2 възрастова група;

Изложба на наградените творби бе открита във Художествена галерия "Професор Илия Петров".

 

ДТШ "Хорце", ВГ "Усмивка" и  Градски Мажоретен състав поздравиха и забавляваха децата родени на 28 януари на традиционното парти.

 

Никола Николов възпитаник на Центъра за работа с деца гр.Разград се завърна от международен фестивал. Той гостува на празника на град Търговище Република Румъния , който се провежда за XVI-ти пореден път в дните от 6 до 12 септември.Във фестивала взеха участие състави и солисти от Турция, Италия, Молдова, Украйна, България, Румъния. Никола излезе на сцената пред 3000 човека и изпя песните "Моя страна, моя България" и "По тебе". Според младия певец усещането да бъдеш приет така радушно и аплодиран от толкова много хора е неописуемо. Никола и тази година продължава обучението си по поп-пеене и пиано при преподавателката си от Центъра за работа с деца Свилена Дечева.

Търсене